Novetats sobre els nostres animals.

Durant aquest últim any 2013 han passat coses bones i no tan bones.

En el mes d’abril les nostres eugues i les poltres van tornar a Porté-Puymorens. Les eugues per estar uns dies amb el semental, les poltretes per quedar-s’hi. Tot i que ja ho sabíem, en el moment de deixar-les, el cor se’ns va encongir.

Unes marxen però d’altres arriben. El mateix mes d’abril entren a casa 4 gallines ponedores i un gall periquito, el Sr. Ramon, l’alegria del galliner. Esperem que posin força ous.

Gallines ponedores de Merens del Pedraforca

El sr. ramon i les seves gallines

Galliner ecologic a prova de guineus

Gallines al galliner

També ens animem a entrar mitja dotzena de pollastres per la nostre pròpia alimentació. De les nostres cuites en aquests “affaires” en podríem parlar una bona estona, com que la primera tanda de 6 pollastres, en una despistada a l’hora de tancar-los dins el galliner, va servir d’àpat a la guineu de torn. Els següents van gaudir d’una bona vida fins l’últim moment.

El passat dia 12 de juny ens va deixar una de les nostres estimades gosses, la Mel. Si bé és cert que ja era velleta i que a una hora o altra havia de passar, l’hem plorat i la trobem a faltar. Eren molts any de convivència i de desinteressada entrega d’afecte. Cada animal deixa el seu record i un fort rastre en les nostres vides.

Pastor alemany de Merens de Pedraforca

Mel

La Fura es va quedar trista i ensopida. Fins i tot va perdre la gana. Vàrem decidir buscar-li una nova companya. Vàrem contactar amb l’Associació “Els Nostres Petits” (www.elsnostrespetits.com) i a principis de desembre vàrem adoptar una jove mastí (la Puça) que pesa casi 34 Kg. Se’ns està adaptant molt bé, és molt carinyosa i juga molt amb la Fura, que ja torna a estar animada.

Des d’aquesta plana volem fer constar el nostre agraïment als voluntaris de l’Associació “Els Nostres Petits” per la seva labor i entrega en defensa i protecció dels animals de companyia.  Ens van portar la Puça des de Tarragona.   Moltes gràcies.

Mastin adoptada per Merens del Pedraforca

Puça

Com que encara ens dura el malestar pel robatori que vàrem patir l’any 2012 fent el Camí de Sant Jaume en el poble de Ventosa (Logroño), aquest últim estiu, com a ruta a cavall, hem retornat al Pirineu oriental, des de Prullans fins a Serra de Madres (Pirineu francès). Ruta d’alta muntanya amb paratges realment esplèndids i condicions climatològiques pròpies dels Pirineus.

Merens de ruta Pirineu Francés.

Climatologia Pirenaica

ruta equestre a Serra de Madrès

Grup de Serra de Madrès

El grup era molt divers en edats (des dels 15 als 64 anys), però l’afició comuna als cavalls, a la natura i la bona camaraderia han fet que tinguem molt bon record d’aquests dies i dels companys del grup.

Ja ha començat l’hivern i les eugues van fent panxeta, maques i brillants segueixen pasturant i netejant finques i terrenys.

Euga Merens del Pedraforca

Jaina

Euga plena Merens del Pedraforca

Jade

Si Déu vol, esperem el naixement dels poltres entre finals de març i abril.

Passen els dies i la neu fa llarg l’hivern, fins i tot les gallines s’espavilen per que no se’ls gelin les potes.  El nou “galant” que les vigila és l’Smoking.

Gallines a les Valls del Pedraforca

Protegides de la neu.

De l’adaptació de la Puça (mastí ibèric) no podem demanar més. Tot i la seva grandària, no deixa de ser i comportar-se com una cadella. És intel·ligent, àgil, forta i en pocs dies ha aconseguit una molt bona sintonia amb la Fura.

Es molt dolça i només amb la seva mirada ja mostra agraïment.

Mastina adoptada al Pedraforca